با رشد صنعت، بسیاری از تولیدکنندگان با مقادیر زیادی از مواد اولیه و محصولات در انبارهای خود روبرو هستند. به همین دلیل سهولت در جابجایی این مواد و محصولات، از مهمترین اولویتهای انبارداران به شمار میآید. بدلیل اینکه کالاها در انبارها عموما بروی پالت قرار دارند و همراه با پالت در قفسههای انبار ذخیرهسازی میشوند، وجود تجهیزات حمل پالت و وسیله های حمل و نقل ایمن و مطمئن پالت در انبار از ضروریات است.
برای انتخاب تجهیزات مناسب حمل و نقل انواع بار، باید به نوع بار و وزن آن توجه کرد. چون برخی از پالتهایی که در انبار نگهداری میشوند، بسیار سنگین و حساس هستند. بنابراین حمل و بارگیری آنها باید با تجهیزات یا ماشینآلات خاصی انجام شود و نیازمند توجه ویژه است.
در این مقاله، ما قصد داریم تا انواع تجهیزات حمل و نقل ایمن پالت را به شما معرفی کرده و کاربرد هر کدام را بگوییم. پس تا پایان این مقاله همراه پالت چوبی شهبازی باشید.
بهتر است بدانید که از رایج ترین و مهم ترین تجهیزات حمل و نقل پالت در انبار و کارخانه، انواع ماشین های لیفتراک، استاکر، جک پالت و جرثقیل است و انتخاب هر کدام از این تجهیزات بستگی به وزن و نوع کالا، اندازه کارخانه یا انبار و میزان بودجه داشته و جهت انتخاب کافیست به این موارد توجه داشت تا بتوان، تجهیزات مناسبی را جهت حمل و نقل پالت های خود انتخاب کرد.
تجهیزات حمل پالت:
- انواع ماشین لیفتراک
- انواع استاکر
- انواع جک پالت
- انواع جرثقیل
لیفتراک
در واقع اولین دستگاهی که برای حمل و نقل پالت به ذهن افراد می رسد، ماشین لیفتراک خواهد بود. ماشین لیفتراک یکی از تجهیزاتی است که به طور اختصاصی برای حمل و نقل پالت در انبار و کارخانه، مورد استفاده قرار می گیرد.
لیفتراک دارای شاخک هایی مخصوص است که این شاخک ها از پایه ها و یا ورودی های پالت عبور می کند و پالت را با بار خود، از روی زمین بلند کرده و جا به جا می کند. قدرت جا به جایی لیفتراک ها از ۱.۵ تن ۵۰ تن متغییر بوده و متناسب با همین معیار، قیمت های متفاوتی هم خواهند داشت. ماشین لیفتراک دارای اتاقکی مخصوص است که راننده وارد این اتاقک شده و ماشین را هدایت می کند. وجود این اتاقک نقش محافظ را برای اپراتور ایفا می کند، به این دلیل که در صورت ریزش یا سقوط پالت ها، آسیبی به اپراتور نخواهد رسید.
جک پالت
جک پالت از دیگر تجهیزات حمل و نقل پالت در انبار و کارخانه، به شمار میرود. جک پالت نیز مانند لیفتراک، از تجهیزات اختصاصی جهت حمل و نقل پالت به حساب می آید.
جک پالت در ابعاد کوچک تری نسبت به ماشین لیفتراک ساخته می شود و برای محیط های کوچک تر و حمل بارهایی سبک تر، مورد استفاده قرار می گیرد. جک پالت در دو نوع جک پالت دستی و جک پالت برقی موجود است.
- جک پالت دستی
جک پالت دستی دارای دو شاخه یا جک بوده و یک دستگیره به منظور هدایت و جهت دهی جک پالت وجود دارد. در قسمت زیرین این دستگاه، چرخ هایی وجود دارد و موجب حرکت آسانتر و روانتر جک پالت می شود. جک پالت دستی توانایی حمل وزن زیادی از محصولات را دارد، اما نمی توان بارهای بسیار سنگین و بزرگ را توسط جک پالت دستی جا به جا کرد. چرا که موجب ریزش بار و خراب شدن آنها خواهد شد.
- جک پالت برقی
ساختار ظاهری و کاربرد جک پالت برقی تقریبا مشابه جک پالت دستی است با این تفاوت که جک پالت برقی به جای چرخ از باطری و موتور برخوردار بوده و به صورت کاملا خودکار و الکترونیکی کار می کند.
از جک پالت برقی نیز می توان در کارگاه و کارخانه های کوچک، انبار و فروشگاه ها استفاده کرد.
استاکر
استاکر نیز از دیگر تجهیزات حمل و نقل پالت در انبار و کارخانه است که بیشتر برای حمل و نقل و انبار کردن محصولات خاص همچون دارو و مواد غذایی استفاده می شود. به طور کلی از این وسیله برای حمل و نقل محصولاتی که در شرایط استرلیزه شده همچون سرد خانه ها نگهداری می شوند، استفاده می شود. همچنین، استاکر قابلیت تغییر ارتفاع را دارد.
یعنی می توان این پالت را به سمت بالا حرکت داد و برای انبار کردن بار در قفسه ها نیز از استاکر بهره مند شد. به طور کلی، استاکر دارای سه نوع استاکر دستی، استاکر نیمه برقی و استاکر برقی بوده و در شرایط مختلفی می توان از نمونه های مختلف این دستگاه استفاده کرد.
- استاکر دستی
این نوع از استاکر فاقد حرکت به سمت بالا بوده و تنها برای جا به جایی پالت در سطح زمین کاربرد دارد. از این نوع استاکر برای کارگاه های کوچک و فروشگاه ها استفاده می شود. همچنین کاربرد استاکر دستی، تنها برای حمل بار هایی سبک و نسبتا کوچک است. چرا که این وسیله تحمل وزن بالای محصولات را نخواهد داشت.
- استاکر نیمه برقی
استاکر نیمه برقی توانایی حمل بار هایی با وزن ۱ تا ۱.۵ تن را داشته و توسط باطری خودرویی ۱۲ یا ۲۴ ولت کار می کند. البته همانطور که از نام این دستگاه مشخص است، به طور کاملا خودکار عمل نخواهد کرد و برای حرکت دادن استاکر نیمه برقی، به نیروی انسان نیاز است.
- استاکر برقی
استاکر برقی نیز وزن ۲ تن را می تواند تحمل کند. ساختار این دستگاه با نمونه دستی و نیمه برقی خود متفاوت است. استاکر برقی دارای جایگاهی مخصوص برای هدایت کننده یا تکنسین است و تمامی عملیات به صورت خودکار و برقی انجام می شود و فقط نیاز به کنترل خواهد داشت. این دستگاه به وسیله باطری ۲۴ ولتی ۲۲۵ آمپر تامین می شود.
جرثقیل
علاوه بر مواردی که نام بردیم، از جرثقیل هم به عنوان تجهیزات حمل و نقل پالت در انبار و کارخانه میتوان استفاده کرد.
جرثقیل از اصلی ترین تجهیزات در صنعت حمل و نقل به شمار می رود و برای جا به جایی هر نوع کالایی در هر وزنی می توان از انواع مختلف این دستگاه بهره مند شد. این دستگاه در انواع مختلفی همچون جرثقیل دستی، جرثقیل برقی، جرثقیل سقفی و جرثقیل کارگاهی وجود دارد که هر کدام دارای کاربرد و خصوصیات خاصی بوده و با توجه به نوع بار، اندازه و ابعاد کارخانه یا کارگاه مورد استفاده قرار می گیرند.
و در پایان؛
حال که با تجهیزات حمل و نقل پالت در انبار و کارخانه آشنا شدید و قصد دارید برای حمل و نقل و یا انبار کردن محصولات خود، پالتی با کیفیت و مقاوم را خریداری کنید، اما نمی دانید از چه مرکزی خرید خود را انجام دهید که بهترین محصول را با مناسب ترین قیمت در اختیار شما قرار دهد، ما به شما توصیه می کنیم که با کارشناسان مجموعه پالت چوبی شهبازی تماس حاصل نمایید و حتما قبل از خرید از مشاوره رایگان مجموعه برای انتخاب درست، برخوردار شوید.
ارسال دیدگاه